Mob: +47 9845 2075 | Epost: info@maler4u.no

GRATIS BEFARING 24/7: ASKØY, BERGEN, SOTRA
Konsulterer
UTEN FRIDAGER

Veggdekorasjon: maling, tapet eller noe annet?

Veggdekorasjon: maling, tapet eller noe annet?
Visninger: 211

Velge et dekorativt veggbelegg

Innholdsfortegnelse

 • Maling av veggene
 • Liming av vegger med tapet
 • Dekorativt gips
 • Veggdekorasjon med fliser
 • Dekorative paneler og materialer
 • Veggdekorasjon i tre
 • Veggdekorasjon med kunstig og naturstein
 • Veggpaneler av plast
 • Veggbelegg av kork
 • Andre belegg
 • Før du er ferdig: kort sjekkliste

 • Når du lager et interiør, legger designeren først og fremst oppmerksom på veggene. Du kan hente interessante vakre møbler, finne tilbehør, ordne belysning, men hvis finishen ikke passer inn i det overordnede konseptet, ble alt gjort forgjeves. For eksempel vil tapet med lyse blomstertrykk passe perfekt inn i Provence eller loslitt elegant interiør, men vil se klønete ved siden av høyteknologiske møbler.

  Før du bestemmer deg for etterbehandlingsmaterialet, vær oppmerksom på veggenes tilstand. Noen belegg kan kreve mer forbehandling enn den endelige finishen.

  Maling av veggene

  Vegg maling i Bergen, Sandviken.

  Plukk og mal - hva kan være enklere. Børster, en rulle, en sprøytepistol og litt dyktighet er alt du trenger for å male veggene i ønsket farge. Men det er ikke så enkelt. La oss la designproblemene med fargevalg være til side og se på dette materialet fra et praktisk perspektiv.

  For innerveggene i hus og leiligheter brukes vannbasert, lim, emalje og oljemaling ofte. De har alle sine fordeler og ulemper. For din bekvemmelighet har vi redusert alt vi vet til dette:

  Liming av vegger med tapet

  Vegg tapetsering i Bergen, Sandviken.

  Plukk og mal - hva kan være enklere. Børster, en rulle, en sprøytepistol og litt dyktighet er alt du trenger for å male veggene i ønsket farge. Men det er ikke så enkelt. La oss la designproblemene med fargevalg være til side og se på dette materialet fra et praktisk perspektiv.

  For innerveggene i hus og leiligheter brukes vannbasert, lim, emalje og oljemaling ofte. De har alle sine fordeler og ulemper. For din bekvemmelighet har vi redusert alt vi vet til dette:

  Tapetsering vegg i Bergen, Asane

 • For perfekt flate vegger i stuen, soverommet eller barnehagen, bruk papir tapet - de er billige, miljøvennlige og perfekt pustende. Det er bedre å ikke lime papir på ujevne vegger - alle fordypninger, bulker og sprekker vil være synlige.
 • Vinyl og ikke-vevde materialer er mer holdbare, mer holdbare. Men de lar ikke luft passere i det hele tatt, noe som betyr at du ikke skal lime dem i soverom og barnesoverom. Men de er tettere og kan skjule ujevnheten i veggene.
 • Stofftapet er tett, strukturert, tungt. For å holde dem alene, må du ha en viss ferdighet. De passer perfekt inn i en klassisk stue, et studie eller et bibliotek. Det er uønsket å bruke dem i soverom og barnesoverom: de samler støv og kan fremkalle allergier.
 • Flytende tapet er mer en cellulosepuss. Den kan til og med påføres en grov overflate: et tilstrekkelig tykt lag med belegg vil skjule alle uregelmessigheter. Men de har en stor ulempe - de er for redde for fuktighet. Derfor er det bedre å lime dem i tørre rom.
 • Veggmalerier brukes i interiør for en rekke designformål. Avhengig av materialet kan de brukes i stue, bad og kjøkken. En stor artikkel om tapet i interiøret er allerede i bloggen vår - les og la deg inspirere.
 • Dekorativt gips 

  Vegg dekorativ gips i Bergen,Askoy

  Selv for ti år siden ble dekorativt puss ansett som en eksotisk og dyr type dekorasjon. I dag er det en rimelig og praktisk finish.

 • Teksturert gips. Den er basert på syntetiske materialer og alle slags fyllstoffer, både kunstige og naturlige, naturlige. Avlastningen av gipset avhenger av typen fyllstoff.
 • Terrazittpuss. Den inneholder glimmer - partiklene ser ut til å glitre og skinne når de utsettes for sollys. I leiligheter og hus brukes sjelden terrassepuss, bortsett fra aksentområder.
 • Latexpuss er veldig slitesterk, ikke redd for mekanisk belastning.
 • Silikattyper av dekorativt gips svulmer ikke opp og er smussavvisende.
 • Venetiansk gips ser ut som polert marmor. Effekten oppnås takket være en spesiell applikasjonsteknikk.
 • Tadelakt er en annen type dekorasjonspuss uten syntetiske stoffer - naturlige ingredienser og fyllstoffer. Materialet påvirkes ikke av fuktighet og kan brukes i fuktige rom.
 • Uansett merke, navn og type, har dekorativt gips en viktig positiv egenskap: å bruke den, trenger du ikke å jevne veggene for nøye. Det kan til og med påføres en grov overflate: et lag med gips vil skjule alle feil og uregelmessigheter i veggen, selv om en slik "kitt" blir gylden for deg.

  Dekorativt gips kan påføres betong, tre og metall - det fester seg like godt på enhver overflate. Det er lett å ta vare på dekorativt gips: veggene tørkes av med en fuktig klut eller rengjøres med en myk, fuktig børste.

  For hvilke lokaler skal du bruke? For alle: gips vil være passende på badet, på kjøkkenet og i gangen og i andre rom.

  Veggdekorasjon med fliser

  Flisering vegg i Bergen, Åsane

  Keramiske fliser er en klassiker for veggdekorasjon i våtrom. Det er enkelt å velge ønsket mønster, farge og form: det er mer enn nok keramikk i byggemarkedene.

  Fordelene med keramiske fliser er at de er brannbestandige, miljøvennlige og enkle å ta vare på. Ulemper - ikke alle vil være i stand til å legge det ut på egenhånd, så sørg for å legge kostnadene til mesterens arbeid til materialkostnadene.

  Et annet pluss - ingen spesiell forberedelse av veggene er nødvendig - flisene plasseres selv på den grove overflaten. Det er sant at på badet og toalettet er det bedre å vanntette rommet før legging.

  Hvor skal jeg bruke? Utvilsomt på bad, toalett, kjøkken eller gang. Og hvis keramiske fliser ofte legges på gulvet i gangen, og ikke på veggene, er dekket på keramikk på badet, dusj og toalett. Hvis du vil, kan du kombinere det med andre overflater som maling eller dekorativt gips.

  Dekorative paneler og materialer

  Veggdekorasjon i tre

  Veggdekorasjon med tre i Bergen, Åsane

  Sy opp veggene helt med trepanel, klaffbord eller planker, eller legg til varme aksenter og kombiner treelementer med andre etterbehandlingsmaterialer som maling eller tapet. Vi har flere ganger tatt opp temaet tre i interiøret i bloggen, viet detaljerte artikler og anmeldelser til å dekorere lokalene med tre.

  Veggdekorasjon med kunstig og naturstein

  Vegg tapetsering i Bergen, Sandviken.

  Naturstein er kanskje den dyreste typen veggdekorasjon. Steinen er slitesterk, sterk, miljøvennlig. Marmor eller granitt ser alltid solid ut og passer inn i ethvert interiør - fra klassisk til avantgarde. Aksenter laget av kalkstein eller halvedle steiner ser interessante ut i interiøret.

  Ulempene med naturstein er dens vekt. Tungt materiale krever spesielle fester og spesielt forberedende arbeid for å styrke fundamentet.

  Kunstig stein er mye lettere, billigere og enklere å installere på vegger. Med alt dette skiller det seg ikke i utseende fra sine naturlige kolleger. Natursteinprodusenter tilbyr så mange alternativer for kunststein at det er vanskelig å slutte å velge den rette.

  Naturlig og kunstig stein brukes sjelden som hovedmateriale til dekorasjon, oftere som aksent. De dekorerer vindusåpninger, buer, hodegjerder. For eksempel vil en vegg laget av kunstige murstein organisk passe inn i loftrommet.

  Veggpaneler av plast

  Vegg med plast paneler i Bergen, Askøy

  Veggpaneler i plast er et moderne lett og billig materiale. I jernvareforretninger kan du finne paneler for enhver smak og farge: "under et tre", "under en stein", "under en flis", "under et tapet" og så videre - sortimentet er rett og slett stort.

  Veggpaneler er utmerket varme- og lydisolerende materiale. De rengjøres perfekt med vanlig vann og såpevann, er holdbare (med mindre du selvsagt banker på dem med en hammer) og festes direkte til den grove overflaten ved hjelp av enkle klemmer eller flytende negler.

  Du kan bruke veggplater i plast hvor som helst - i stuer, i våtrom, på kjøkkenet. De kan kombineres perfekt med andre typer utførelser - med tapet, dekorativt gips eller malte vegger. Den eneste tilstanden er borte fra kilder til åpen ild og varmeenheter: plastpaneler brenner perfekt.

  Veggbelegg av kork

  Kork vegg belegg i Bergen, sentrum

  Kork er de samme ruller eller plater med knust og komprimert kork som brukes til gulv, bare litt tynnere. Materialet er helt miljøvennlig - veggene puster perfekt. I tillegg er kork en utmerket varme- og lydisolator.

  Dekselet er festet til den grove overflaten ved hjelp av spesielt lim. De kan brukes i et hvilket som helst ikke-fuktig rom: i barnehagen, på soverommet, i studien eller i stuen.

  Eidsvåg,Åsane og Bergen,andre tipe vegg og tak dekorasjon

  Fargeskjemaet er varme nyanser av brunt, flerfargede alternativer er mindre vanlige og dyrere.

  Andre belegg

  Eidsvåg,Åsane og Bergen,andre tipe vegg dekorasjon med speil

  Hva mer kan brukes som dekorasjon? Alt, for eksempel, speil. Ja, ja, en speilvegg er en løsning som ikke egner seg ikke bare for dansesaler, men også for stuer. En speilet vegg dobler øyeblikkelig rommet, gir lys til mørke rom.

  Bergen,Eidsvåg og Åsane,flisering vegg mosaik

  Et annet ikke-standard og ufortjent glemt alternativ er en mosaikk. Dette er en møysommelig og veldig dyr type veggdekorasjon. Ikke bare keramiske fliser brukes ofte som mosaikkelementer, men også speil, metall, plast osv.

  Sotra,Askoy og Bergen,metall vegg

  Metal - hvorfor ikke? Et metallpanel laget av speilet rustfritt stål passer perfekt inn i et høyteknologisk eller steampunk interiør, og et matt, ripet metallpanel vil dekorere et loft med murvegger.

  Fjell,Bergen og omrode,skinnpaneler på vegg

  Kunstig og naturlig lær brukes som et etterbehandlingsmateriale. Skinnpaneler er perfekt kombinert med edeltre og klassiske møbler. De plasseres ofte på hodet til sengen på soverommet.

  Før du er ferdig: kort sjekkliste

  Så med materialene er det mer eller mindre klart. Men spørsmålet er åpent: hva skal jeg ta? Bli guidet av vår lille sjekkliste:

  Perfekt glatte vegger? Enhver type materiale vil gjøre, alt vil se bra ut: tynn tapet, vannbasert maling, malbar tapet.
  Veggene er ikke godt justert? Det beste alternativet er dekorativt gips eller tykt tapet. Du kan bruke flytende tapet eller paneler.
  Grov finish? Hvis du ikke skal bruke penger på å utjevne veggene - ta "tykke" materialer: paneler, keramiske fliser, kunstig og naturstein, dekorativt gips.
  Og viktigst av alt: når du velger et materiale, husk hele designkonseptet for det fremtidige interiøret. Da vil det være enkelt og enkelt å velge riktig materiale.

  Likte du?

  Ta kontakt med!

  MALER4U-vi kan hjelpe deg!

  Våre tjenester
  Nyheter
  05.12.2020
  Høy kvalitet lokaler rengjring etter byggarbeid i Bergen, Sandviken
  Mer informasjon
  05.12.2020
  Høy kvalitet laminat gulvlegging billig - bestill på nett nå!
  Mer informasjon
  08.10.2020
  Taket spiller en viktig rolle i å forme inntrykket av et roms interiør.
  Mer informasjon