Mob: +47 9845 2075 | Epost: info@maler4u.no

GRATIS BEFARING 24/7: ASKØY, BERGEN, SOTRA
Konsulterer
UTEN FRIDAGER

Laminat gulv montering - gulvlegging i Bergen, Eidsvåg

Laminat gulv montering - gulvlegging i Bergen, Eidsvåg
Visninger: 186

3. Klargjør basen


Bergen,Eidsvåg,Åsane gulvjobb

Undergulvet for legging av laminatet må være helt flatt. Produsenter tillater ikke forskjeller på mer enn 2 mm per 1–2 m. Ellers vil låsene slites av lastene og lamellene vil spre seg gradvis.

Rengjor vi og sjekker gulvet før installere vi laminatet i Askoy,Bergen og Åsane

Differensialkrav gjelder overflatens generelle plan, ikke det horisontale. Hvis gulvet er uten støt og hull, men har en skråning i en retning, vil dette ikke påvirke kvaliteten på installasjonen.

Tregulv

Sjekk alle tavlene for knirker og sakk. Forsterk gulvet med selvskruende skruer om nødvendig, og bytt ut dårlige områder. Forsikre deg om at forskjellene i underlaget er innenfor en akseptabel hastighet. Hvis ikke, planer du gulvet med en makuleringsmaskin eller legger et lag kryssfiner.

Betong gulv

1 Rydd opp biter av gips og perler på stryket.
2 Se etter høydeforskjeller. Hvis de er mer enn 2 mm, må du jevne overflaten med sliping, selvnivellerende gulv eller ekstra avstryking.
3 Vent til betongen er helt tørr. Det tar 28 dager.
4 Støvsug eller fei gulvet grundig for å fjerne alt støv.

Linoleum

1 Kontroller dråpene i basen. Hvis de er innenfor akseptable grenser, kan laminatet legges direkte over linoleum. Hvis ikke, er det bedre å demontere belegget helt.
2 Når du legger på linoleum, er ikke ekstra vanntetting nødvendig.

4. Bestem lysretningen


Eidsvåg,Åsane og Bergen,gulvjobbe

Slik installerer du laminatgulv: bestem lysretningen Lameller legges parallelt med lysstrålene

For skrå laminatgulv avhenger installasjonsretningen bare av dine preferanser og designerens idé. Et deksel uten avfasninger ser best ut når lamellene er parallelle med lysstrålene fra vinduet. Så skjøtene mellom platene er nesten usynlige.
På samme tid kan du legge langs en vegg med vinduer deg visuelt utvide rommet og brukes ganske ofte i trange korridorer og ganger.

5. Velg en stylingsmetode

Det er to alternativer her: rett og diagonalt. I det første tilfellet er platene plassert langs en av veggene, i det andre begynner leggingen fra hjørnet av rommet og utføres diagonalt i en vinkel på 45 grader. Slik installerer du laminatgulv: velg en leggingsmetode

Bergen,omrode og Fjell,gulv

Venstre rett legging, høyre diagonal

Den direkte metoden er den vanligste. Det er lettere og raskere. Mengden trimming og avfall er minimal - 3-5%. Hvis dette er første gang du installerer laminatgulv, velger du denne metoden.
Diagonal styling brukes sjeldnere. Dette alternativet er mye vanskeligere, men det ser også mer fordelaktig ut. Spesielt i åpne områder av gulvet. Mer trimming og avfall - 10-15%. Selvfølgelig krever det dyktighet og tålmodighet, så velg den diagonale metoden bare hvis du er trygg på dine evner.

6. Installer dampsperren

Siden laminatet ikke er 100% fuktbestandig, må det forhindres i å komme inn i lamellene. For en trebase eller linoleum er dette irrelevant, men når du legger på betonggulv, installeres en dampsperre uten feil.
Som et isolerende lag brukes spesielle membraner eller vanlig polyetylenfilm med en tykkelse på 200 mikron eller mer. En dampsperre kan dispenseres hvis laminatunderlaget har et slikt lag. Slik installerer du laminatgulv: installer en dampsperre
Bergen og omrode,gulvisolation

Filmstrimler overlappet

Legg isolasjonen med 20 cm overlapping og teip skjøtene sammen. Lerretene skal være vinkelrett på retning av underlaget, som i sin tur mot laminatet. Hvis toppstrøk legges fra frontveggen til baksiden, er underlaget fra venstre til høyre, og dampsperren er den samme som laminatet.

7. Installer baksiden


Bergen Eidsvåg og Åsane,gulvjobbe

Slik installerer du laminatgulv: installer et underlag

Bakre ark er sammenføyde ende-til-ende og overlapper ikke hverandre
Legg et bakside på basen. Koble alle ark eller striper til hverandre ende-til-ende og fest med tape. Du trenger ikke å overlappe siden dette vil skape uønskede svinger.
Videre, når du installerer laminatet, må du være forsiktig så du ikke beveger underlaget. For å gjøre dette kan du legge den ikke på hele gulvflaten, men i deler.

8. Beregn utformingen av lamellene


Åsane,Bergen,Eidsvåg jobbet med laminate

Laminatplanker må være minst 20-30 cm lange og minst 5 cm brede. For å oppnå dette er det nødvendig å estimere hvordan hele lamellene ligger langs lengden og bredden på rommet. Og kutt deretter plankene på den første raden slik at den siste ikke allerede er 5 cm.
Ikke glem ekspansjonsfugen rundt rommets omkrets og ta den med i beregningene. Lamellene er trimmet slik at det er et gap på 7–10 mm mellom dem og veggen.

Hvis rommet er lengre enn 8-10 m, anbefaler produsenter å installere skilleterskler. Sistnevnte vil isolere seksjoner av laminatet fra hverandre for å redusere deformasjon fra svingninger i fuktighet og temperatur. Tenk på hvor du skal plassere disse skjøtene slik at de er mindre synlige.
De samme skjøtene vil være ved platene som ligger til flisene eller laminatet i andre rom. I dette tilfellet er det bedre å installere skilleterskler strengt under dørbladet. Så når dørene er lukket, vil ikke skjøtene være synlige fra det ene eller det andre rommet.

9. Legg første rad


Eidsvåg,Åsane,Askoy Laminatplanke

Installasjon av første rad er den vanskeligste og mest ansvarlige. Alle etterfølgende kopierer den første, så det er viktig å legge den flat langs veggen. Ellers vil tegningen utfolde seg og gulvet vil se stygt ut.


1 Undersøk laminatgulvlåsene og fjern løst rusk og støv fra dem.
2 Klipp låsen på kortsiden av den første planken og legg den på gulvet. Sett det andre inn i det i en liten vinkel.
3 Rett inn lamellene nøyaktig i bredden slik at det ikke dannes noen tenner, og senk den andre planken ved å klikke på låsen.
4 Plasser kiler mot hver vegg for å imøtekomme ekspansjonsgapet. De kan kuttes fra laminatbiter.
5 Monter den første siden helt på denne måten.
6 Ikke klipp den siste lamellen, men foreløpig bare overlapp.
7 Merk lengden på den siste planken, klipp den og plasser den der du vil ha den. Ikke glem: den må ikke være kortere enn 20-30 cm.

Hvordan kutte laminat

1 Legg en kile mot veggen og legg brettet som skal trimmes over raden det skal ligge i.
2 Merk med blyant avstanden til ansiktet til den tilstøtende lamellen.
3 Tegn en rett linje med et kvadrat.
4 Skjær brettet ved merket med en stikksag, baufil eller sirkelsag.

Tenk retningen på tennene når du bruker stikksag. Hvis du vender bort fra deg, bør laminatet vende opp. Hvis tennene vender mot deg, snur du brettet med forsiden ned. Dette vil forhindre flisning.
Hvis du ikke har elektroverktøy, kan du kutte med en metallbaufil eller annen fintannet sag. Ikke bruk for mye krefter for å gjøre kuttet pent og fritt for chips. Som sikkerhetsnett kan du stikke maskeringstape langs linjen.

Hva om veggen er ujevn

1 Samle en stripe helt og skyv den nær veggen.
2 Bruk et kompass til å finne stedet der laminatet er lengst fra veggen.
3 Merk laminatet med et kompass for denne avstanden langs stripens lengde.
4 Tegn en strek over merkene. Det vil fullstendig kopiere alle ujevnheter i veggen.
5 Sag ut stykker fra hvert laminatbrett, sett sammen og installer.

10. Tenk på tegningen


Bergen og omrode,Tegning på laminatet

De fleste typer laminat er tilgjengelige med et vilkårlig mønster, og det er lite sannsynlig at det vil fungere for å matche lamellene til hverandre. Faktisk er dette ikke nødvendig: på denne måten vil belegget se for kunstig ut og se ut som linoleum.

Noen produsenter har matchet laminatgulv. Dette er vanligvis angitt på emballasjen og i instruksjonene. For at designet skal matche, må platene brukes i rekkefølge fra samme pakke.
Hvis du planlegger å legge laminatgulvet, åpner du tre eller fire pakker og tar en lamella fra hver. Dette vil gjøre tegningen så vilkårlig som mulig.

11. Legg resten av radene


Bergen,Askoy og Sotra, legg resten av

Fortsett med påfølgende rader på denne måten. Saml lamellene langs kortsiden i en stripe, og installer den i forrige rad og smekk på plass. For å spare penger kan du starte en ny rad med brikken igjen fra beskjæringen.

Skjær lamellene på den siste raden til ønsket bredde, samle i en stripe og legg ferdig. Det kan hende du trenger en Z-brakett for å feste dem på plass.

Hvordan lage en rørfuge

1 Fest et brett og merk midten av røret.
2 Mål avstanden fra veggen til midten av røret med et kvadrat eller målebånd.
3 Merk midten av rørhullet på lamellene.
4 Bruk et stikksag eller en fjærbor til å lage et hull 8–10 mm større enn rørdiameteren.
5 Klipp ut et stykke laminat som forstyrrer installasjonen, og fest limet på plass etter montering med lim.
6 Selve hullene kan deretter dekkes med rosetter av plast.

Hvordan lage en skjøt med en dørkarm

1 Ta et 15–20 cm bredt laminatstykke, skyv det inn i låsen og skyv det nær dørkarmen.
2 Legg maskeringstape over toppen.
3 Plasser hacksagen på brettet og sag gjennom dørkarmen. Den utstikkende delen er gjennom, og den dype delen er 5–7 mm.
4 Bruk meisel til å meisle av de kuttede stykkene og sjekk hvordan laminatet kommer inn.

12. Installer terskelene


Bergen og omrode,installer terskelene

Det er flere typer terskler. I tillegg til utseendet, skiller de seg bare i monteringsalternativet. Noen holdes fast gjennom plugger, andre på skjulte, og andre har et spesielt pantelån som er festet til gulvet med skruer og til den fremre delen med en lås.

Nyansene ved å installere en eller annen type terskler er alltid angitt på emballasjen. Generelt er fremgangsmåten som følger:

1 Mål den nødvendige lengden på terskelen og kutt overskuddet.
2 Fordel festene jevnt over hele bredden på åpningen.
3 Bruk en stansemaskin til å bore hullene langs merkene.
4 Fest mutteren: gjennom og gjennom ved å sette skruene inn i sporet eller gjennom pantet.
5 Hvis festene ikke er gjennom, banker du terskelen gjennom den myke spissen til den sitter helt på plass.

13. Installer gulvlistene


Fjell,Bergen og omrode,installer gulvister

Planker finner du også i forskjellige alternativer: plast eller tre. De vanligste gulvlisterne med kabelkanal inni. De er praktiske, rimelige og ser bra ut.

Installasjon av alle gulvlister utføres omtrent som følger:

1 Mål alle deler av veggen og kutt de nødvendige gulvlisterne.
2 Bruk en hammerbor for å bore hull i veggen rett gjennom gulvlisten i en avstand på 50–60 cm. Hvis du bruker braketter, må du installere dem på samme måte.
3 Før kablene og monter hjørnene.
4 Hvis lengden er lang, kan du feste stripene med spesielle koblingsinnsatser.
5 Installer blindplugger på kanalen, hvis dette er gitt av designet.

Likte du?

Ta kontakt med,

MALER4U kan hjelpe deg!Hvorfor velger oss


Du kaster ikke bort tid
Alt du trenger for å begynne å installere gipsplater er på lageret vårt.

Lav pris
Du sparer penger,
får en lav pris

Kvalitetsmaterialer
Varer fra pålitelige produsenter med et stabilt langsiktig rykte

Erfarne fagfolk
En behagelig atmosfære på salgskontoret vil gjøre besøket ditt nyttig og hyggelig

Et vidt utvalg
Mer enn 50 designalternativer i over 100 farger

Det er praktisk å jobbe med oss
Målinger, beregning av behov, enhver form for betaling, garantier, levering


Malermester tjenester i Bergen og område

MALER4U.NOVåre tjenester
Nyheter
05.12.2020
Høy kvalitet lokaler rengjring etter byggarbeid i Bergen, Sandviken
Mer informasjon
05.12.2020
Høy kvalitet laminat gulvlegging billig - bestill på nett nå!
Mer informasjon
08.10.2020
Taket spiller en viktig rolle i å forme inntrykket av et roms interiør.
Mer informasjon